Calidris alpina
Fuglen som i følge eventyret har de styggeste ungene i skogen, myrsnipa. Den burde hatt mørk bukflekk fortsatt etter fuglebøkene, men kanskje syntes fjærdrakten at denne sommeren minnet litt for mye om høst.
Denne holdt oss med selskap på randen av Kjeldedalen, Hardangervidda. Landskapet der er foholdsvis flatt med grasmyrer og småvann innvevet, bra multetterreng de siste to årene, men neppe i år.
En stillfarende fugl, som aldri lot oss komme nærmere enn på bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF 75-300 mm IS USM
  • Brennvidde300 (x1,6mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Filmtype(ISO 100)
  • Nei
  • AnnetStativ, langsomme bevegelser og tålmodighet. Utsnitt eksakt 1/3 av lengden til bildebrikken, 1:1 pixel, tilsv. samme bildevinkel som 1440 mm for 35 mm.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_98845} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Steinulf L.

Imponerende skarphet og fine tegninger i fjærdrakten. Fint med glimtet i øyet. Kanskje litt midtstillt?
Mike T.

Hei Odd Tore,
enig med Steinulf at dette var imponerende skarpt. Bakgrunnen kunne med fordel vært litt mindre kraftig.
Hilsen Mike
Avsluttet .

Knivskarp denne her. Du må ha vært rimelig nært. Jeg har intet å utsette på dette.

mvhJRH
Jóhann Á.

Hei Odd Tore!
Flott bilde, klart og fint. Enig med de som sier at bakgrunnen er litt voldsom. Kan med fordel tones litt ned.
Inger Anne Maritsdotter V.

Skarpe klare detaljrike farger og et nært bilde av denne arten.
-IAV-
Janne L.

Skarpt bilde. Jeg likte bakgrunnen. Den var dus og fargerik og et fiskt innslag i bilde.
Janne
Reidun G.

Fine detaljer og farger, litt skarpt lys - men det skal en vel være glad for i disse regntider :-)
Reidun
Odd Tore S.

Hei, og takk for kommentarene!
Voldsom bakgrunn:
Vel, dette var dagen (legg merke til entall) med finvær og sol for oss på Hardangervidda hittil i sommer, og musøre er ganske kraftig grønn. Bakgrunnen kunne sikkert dempes i PS, men ... Planen var å fotografere myrsnipa mot vann, men den gjennomskuet planen og flyttet seg vekk fra vannet så snart kameraet var klart.
Midtstilt:
Ja, kanskje, fuglen kan flyttes innenfor rammen som dotten tillater, mer luft foran gir mindre luft bak. Utvide utsnittet litt: Nei. Jeg har dårlige erfaringer med resizing fra nær samme antall pixler som det endelige, også bikubisk interpolasjon har gitt digitale feil under slike forhold.
Da jeg kjøpte digitalkamera, hadde jeg ingen tanke om at jeg skulle ta fuglebilder, men fugler (og dyr) er en utfordring (dog fortsatt en ''happening'', ikke et bevisst mål).
Odd Tore
Ann F.

Bakgrunn og farger er nå engang såpass fargerike som du sier, slik er det. Ville nok flyttet utsnittet LITT slik at fuglen fikk mer luft foran og mindre bak, ellers kjenner jeg meg igjen i din beskrivelse av myrsnipas gjennomskuing av dine planer. Hadde samme diskusjonen med et linerlepar på hytta.
De spiste av den utlagte kjeksen (som det var forhåndsfokusert på) når jeg skiftet film eller så vekk et øyeblikk. Så snart jeg beveget hånda for å trykke av snorutløseren tok de to-tre skritt ut av fokus. (Nåja, ikke HVER gang, da, men ofte.)
Fin artsdokumentasjon, du kan være rimelig fornøyd.
Mvh Ann
Avsluttet .

Har sett flere ganger på dette bildet nå. Det som slår meg er hvor skarpt og teknisk bra det ser ut tatt i betraktning 300mmX1.4 oh 1/3 utsnitt på så lite som 1/250 sek lukkertid 100 iso. Det er veldig bra i mine øyne.

Synes dybdeskarpheten er bra og jeg liker at en ser fuglen i en del av sitt miljø med fjellnatur rundt, synes ikke bakgrunnen skulle være tonet noe ned. Slik det er nå, så er omgivelsene akkurat passe synlige, synes jeg.

Angående midtstillingen er jeg tilbøyelig til å være enig med de andre som kommenterer det, men det er jo begrenset hva en kan forvente med et slikt motiv på en tur som sikkert også handlet om andre ting en foto. Dere hadde sikkert en fortreffelig tur regner jeg med.

En fin dokumentasjon dette synes jeg.
Jonny E.

Hei hei

Godt eksponert fugl i sollyset,
kunne kanskje blitt enda bedre med litt undereksponering.

Bakgrunnen kan dempes litt ved og justere ned lyset
på gult og grønt en tanke, ikke for at det e dårlig
som det fremstår no, men for og fremheve fuglen litt mer.

Ha en god dag

. JonnyE
Odd Eirik S.

Dette synes jeg ble et meget bra bilde av myrsnipa. ¨

Det skarpe lyset i museøren kunne ha vært dempet litt. Ser det allerede har kommet et forslag fra Jonny. Her kommer mitt som vel ikke er helt det samme. Hvis du har mulighet for Selective Color så anbefaler jeg å bruke denne, velge grønn og redusere det sorte med 80%. Det vil ikke endre så mye på grønnfargen men ta bort det meste av solrefleksen på museørene. De vil bli litt mattere. I tillegg kan man benytte blurtool for å gjøre de litt mindre skarp.

Men synes dette var meget bra og flott artsdokumentasjon med fin liten hisorie til.

mvh
Odd Eirik
Odd Tore S.

Takk for tips og innspill! Jeg setter stor pris på at dere engasjerer dere ut over uff! og fint!
Jeg kommer ikke til å lage noen ny versjon av dette nå, men om fotonissen kommer med en fotoskriver og helst PS fullversjon i løpet av høsten, får jeg en ny runde hvor alle tips og flere med kommer godt med.
Har eksperimentert litt med Curves i NikonScan, men flaksingen mellom dette og PS EL er tungvint og har mange begrensninger.
Odd Tore
Børge J.

Hei, dette var et pent artsbilde,ikke minst den skarpheten du har, med tanke på utsnittet. Bildet bærer litt preg av utsnittet du har gjort, men er fortatt meget bra. Synes bakgrunnen er meget passende jeg, den sitter jo i sin naturlige biotop,å ikke i fotostudio som en får følelsen av at mange skulle ønske når de komenterer bakgrunner til ville dyr å fugler. bakgrunnen din synes jeg er godt avstemt med snipa.
Godt exponert med tanke på det lyset du har hatt.
BJ
Kay R.

Hei Odd Tore...
Sorry at æ e litt sein med kritikken...

En flott fangst dette.
Skarpt og klart med gode detaljer både på fugelen og bakken i forgrunnen. Ser ut som varmedis i bakgrunnen? Stemmer det?. Tror uansett æ ville påført den litt mer blur..
Gode farger og en luftig komposisjon som gjore seg godt.
Likte bildet ditt godt Odd Tore...
Ha en fin natt..

MVH Kay:-)
Fred S.

Kan ikke så mye latin, men ''alpina'' sier meg i det minste et mysnipa ikke er noen havnivå-fugl. Pent artsbilde, skarpt og fint gjengitt, hverken mer eller mindre.

vh fred
Øyvind A.

Ok artsbilde, bra detaljert. Jeg ville foretrukket å se fuglen mot en mer diffus bakgrunn (gjerne med de samme fargene), men det er jo ikke lett når de står i lyngen som her.
Med mindre et bilde framstår som svært spesielt og verdifullt, ser jeg liten grunn til å anbefale forsøk på ''bluring''. Det beste er uansett å sørge for å få den bakgrunnen en ønsker i utgangspunktet.
Ø.
Stig B.

Fint og detaljrikt portrett. Litt hardt lys uten at det skjemmer, men det ønsker vel alle seg denne sommeren.

Synes bakgrunnen er helt ok, det viser hvor den ferdes. Fuglen står godt fram likevel.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu