Asfalt
Glimt i øyet selv om underlaget er hardt.
Utstyr
  • Minolta XG-1
  • Soligor 80-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger148
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3949} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Carsten A.

Koselig barnebilde - for familie og venner (et viktig og legitimt formål), og godt over ''vanlig'' albumstandard. Kunne gjerne vært helt skarpt.
MVH CA
Thorfinn B.

Alle barnebilder har nok en tendens til å bli ''plassert'' i et familiealbum...he he.
Ser man bilder av eldre mennesker, blir jo ikke disse plassert i familiealbumet sånn uten videre.

Synes dog dette bildet hever seg langt over en slik bås-plassering. Fint, naturlig og levende med rolig bakgrunn.

Mette P.

Enig med TB. Et flott bilde med fint uttrykk og bra komposisjon.
Åse G.

Takk for kommentarene. Klart det å kjenne denne godklumpen ''gjør blind'', og derfor er det til god hjelp å få kommentarer på motiv og fototeknisk fra dere her.

Når du ønsker at bildet skulle være helt skarpt Carsten, mener du gutten - eller også bakgrunn?

Ha en fin dag - hilsen Åse
Thorfinn B.

Uten å ta ordene ut av munnen til Carsten, er jeg rimelig sikker på at han mener selve gutten. Bakgrunnen er veldig fin, men gutten kunne vært bedre skarphet på. For å tippe antar jeg det skyldes litt for lang lukkertid, dermed en bevegelsesuskarphet - og/eller en stor blender på zoomen. Største blender (ca 4-5,6) gir sjelden god optisk kvalitet på en vanlig zoom og bør om mulig styres unna.
Uansett: et fint bilde!
Carsten A.

TB tok nå likevel ordene ut av munnen på meg, men det er jo greit. Selvsagt er det gutten, nærmere bestemt fjeset, jeg siktet til. Og det TB sier om zoom-objektiv er nok riktig. Selv sverger jeg til faste brennvidder, bedre optisk kvalitet og bedre åpningsforhold. Men sier jeg noe mer om det nå, er vi kvalifisert som utstyrshysterikere alle sammen før vi vet ordet av det!
MVH CA
karine h.

hehehe...
forsent allerede.

jeg vil bare få legge til at jeg liker godt at du er så langt nede med kameraet. ofte står folk når de fotograferer barn, men det gir en annen nærhet når du kommer ned på samme plan som barnet.

liker ikke lyset i ansiktet. du burde kanskje ligget litt mer til venstre.

karineh
Atle K.

Brennvidder, zoom og sånne ting lagt til side. Dette er et godt eksempel på hvor viktig det er å komme ''ned'' på barnets nivå idet man tar barnebilder. Ville absolutt ikke vært like treffende om det ble tatt stående og ned. Bra, synes nå jeg!
Carsten A.

Godt å se at karineh nå beskjeftiger seg med bildekommentar istedet for ufruktbart annet.

Når det gjelder lyset her, ser det for meg ut som et litt diffust sollys, og det er et bra valg, herunder med både lys- og fotograferingsretning. Bildet her er vel scannet fra papirkopi, og en slik teknisk omvei må nesten alltid føre til et visst tap i toneskalaen. Dette, i kombinasjon med litt svak skarphet, kan være forklaringen til at lyse partier (bl.a. luen) har svak tegning, og at partier i fjeset (bl.a. øynene) er i tyngste laget. Det kan også se ut som det er endel vignettering her (lysavfall mot hjørnene).

Med litt lange brennvidder (som synes brukt her) er det svært viktig å tenke på lukkertiden. Noen greier å holde 100mm brennvidde støtt med 1/100 sek (jeg greier det ikke), og stativ, f.eks. ettbenstativ, kan være nyttig.
MVH CA

Åse G.

Tusen takk for all nyttig kritikk. Og det er hyggelig at bildet engasjerer utover ''albumet''. Jeg satt godt ned på huk når jeg tok bildet, og det er som nevnt viktig å prøve å fange barn i deres element. Som flere av dere anntyder er det nok zoom linsen som gir noe effekt her. Som alltid er papirkopien skarp og fin, men øynene er nok ikke fult så skarpe som jeg hadde ønsket.

Igjen takk for hyggelig tilbakemelding, hilsen Åse
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu