Vann i skjegget
For tiden er det bare motiver med vann og tåke som er aktuelle her i distriktet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-07 11:39:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/15s
  • Filmtype(ISO400)
  • Nei
  • AnnetHåndholdt i myr, IS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163059} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Christian H.

Håndholdt med disse opptaksparametrene er ikke akkurat optimalt med tanke på skarphet, men du har kommet rimelig godt ut av det. Fint lys på fint motiv foran fin bakgrunn.
Avsluttet .

Veldig greit med IS på linsa her ja.

Du får god betaling for det tekniske i opptaket. Ser ut som skarphetsplanet dekker det meste av kvisten og mosen her. Samtidig ville du nok også fått dette betydelig skarpere med ved bruk av korteere lukkertid. Likevel er jeg enig med CH i at du har kommet deg rimelig godt ut av det denne gang Odd Tore, og jada......jeg vet det ikke er flaks så slapp helt av.

Veldig fint uten at bakgrunnen blir helt doven, men gir litt liv og danner et bilde av terrenget rundt stedet. Derfor god bruk av blender her, og du står jo ganske så nær kvisten.

Det trange utsnittet på kvisten rettferdiggjøres ved at du får mosen så godt frem.

Veldig fint !

Svenn
Lars-Anders M.

Herlig bild. Meget bra farver og utsnitt. Strålende bra bilde. OK.
Vegard L.

Rimelig bra. Jeg lurer imidlertid på om du har brukt litt mye USM. Dråpene hadde vel ikke vist så godt om du tok bildet andre veien, men da hadde greina vist bedre. Kanskje du prøvde å ta bilde andre veien ?
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Vegard:
Litt teknisk i forbindelse med din kommentar:
USM Threshold 5; Radius 1,1; Amount 200.
Jeg synes ikke det er så mye i forhold til enkelte veiledende verdier jeg har hørt/lest. Lys rand over og delvis under greiene er også på originalfila før PS. Det er også bevegelsesuskarphet i noen av dråpene, fordi det var trekk i lufta.
Bildet er forøvrig kjørt gjenom NI for å fjerne fargestøy.
Bilder fra motsatt side finnes, men siden greina henger ut over det gamle vannbassenget til Toresplassen, og det er sånn 15 m bredt her, blir det en helt annen sak.
Odd Tore
Steinulf L.

Det tekniske hopper jeg over,intet forstyrrende der. Et fint høstbilde å betrakte mens man fyrer på peisen og koser seg med et glass rødvin. Fin bokeh på det objektivet.
Gunnar G.

Skarpheten er alfa og omega i slike bilder. Med 1/15 sekund har selv forsteina personer vanskelig med å holde kameraet rolig. Jeg så engang en test i magasinet ''Life'' gjort med Leica kamera og noen av USAs dyktigste fotografer. Nitid test viste at først med 1/125s klarte alle toppfotografene å holde kamera rolig slik at håndryst ikke vistes. For å etterleve dette prøver jeg å ta alle mine bilder med minimum 1/250s, da jeg ikke er en av USAs toppfotografer!!

Forøvrig artig motiv og fint sett. Noe finplukk: noen ganske få av bakgrunnens utydelige flekker har en lyshet som er over den gjennomsnittlige lysskala som preger bakgrunnen. Disse burde forsiktig vært dempet, f.eks. med litt svak kloning (ca 20% opacity).
Gunnar
Roger V.

Hei
Artig og godt sett. Skogs skjegg finnes i mange flott varianter.
Likte godt de flotte dråpene. Syntes ikke det var mye som ellers forstyrret her.

mvh Roger
Avsluttet .

Hei
Artig liten sak dette her. Du er jo utrolig dyktig som kan få et så godt resultat med den lange lukkertiden håndholdt.

Tror neppe denne grenen hadde vært så interessant uten dråpene i mosen, eller vann i skjegget.

mvh arild

Odd Tore S.

Ikke tillegg meg for mye av æren for at dette er såpass skarpt.
Nå er jeg ikke særlig skjelv, men dette er først og fremst god reklame for IS (Image Stabilization).
Det er utrolig hvilken beroligende virkning IS har, også om man ikke står så støtt. Jeg har to objektiver med IS, det andre en telezoom (Canons første med IS), innkjøpt usett før det var i salg i Norge i det hele tatt, og har ikke angret på de ekstra utleggene til dette. Men stativ erstatter det bare delvis.
Odd Tore
Stine J.

Hei Odd Tore,

Det første som fanget min interesse med dette bildet var lyset som er så fint, og ''skjegget'' som henger ned fra grenene. Jeg blir ikke helt fortrolig med komposisjonen uten å kunne sette fingen på hva som ''skurrer''. Flipper jeg bildet horisontalt, så stemmer det litt bedre. :-)

Imponerende skarphet til å være håndholdt. :-)

mvh Stine
Torbjørn K.

Enkelt og pent dette her, men kanskje litt kjedelig. Men som du selv skrev i en kommentar på ett av mine bilder, så må ikke alltid bildene være så spennende. Jeg kan være enig i at du har brukt litt for mye USM. Jeg sitter dog på en veldig kontrastrik flatskjerm, og slikt merkes ekstra bra på den. Nå bruker jeg bare smart sharpen i CS2, men da jeg brukte USM pleide jeg skjelden å gå over 0.5 i radius på bilder til foto.no.

Torbjørn
Fred S.

Vi påstå at mitt eget skjegg er adskillig mer kledelig, selv om det også forlengst har begynt å bli preget av høst. Men til sitt bruk er jo dette også OK, og skjeggveksten kler både gule lauv, og alt det våte (..som jeg regner med ikke er påsprayet Calvin Klein after shave ). Ikke spennende , men veldig hyggelig motiv.

vh fred
Bente K.

Mye skjegglav er et sunnhetstegn for naturen. De skaper også en trolsk urskogstemning i skogen synes jeg. Fint å se denne lavarten formidlet så fint med ''glitter'' i som du har gjort her.
mvh Bente
Nina S.

Dette var vakkert, skarphet på hele greinen og på alt skjegget, opp mot en flott bakgrunn, i tillegg et velplassert lys.
Mvh Nina
Odd Tore S.

Takker for flere kommentarer!
Motivet er gjerne ikke så spennende, men det å ta bildet var det, balansering foroverlent under greiner på grasmyrkanten mot en passelig dyp dam.
På bakgrunn av kommentarene om oppskarping har jeg kjørt gjennom denne igjen, mer differensiert med 3_0,4_200 på greinene, 3_1,1_200 på selve skjegget, og gått over bakgrunnen på nytt. De lyse flekkene der var allerede dempet som foreslått, men er dempet mer nå.
Stine:
Jeg vet at noen, f.eks. Thorolf Karlsen i FOTOGRAFI, har innebygget klare formeninger om hvilken vei diagonaler skal gå, osv. Jeg har det ikke, men jeg ser jo at bildet forandrer seg om det flippes horisontalt.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Nært og fint og vakkert med godt lys, fine farger og godt teknisk.

Inger-Lise
ingeborg w.

Likte bildet godt, fine avstemte farger, og behagelig lys. Glad i slike små detaljer selv. Foretrekker v2. Ser ikke noe behov for å snu bildet, naturen er slik den er og det synes jeg er helt greit.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu