Kim (Ny utgave)
Har forsøkt å fikse litt på bilde bilde nr. 4683 etter tips fra CA, men kunne desverre ikke scanne bildet på nytt, siden jeg ga min eneste papirkopi til guttens far.
Fotograf
Utstyr
  • Hasselblad
  • -
  • Brennvidde120mm
  • Blender-
  • FilmtypeAgfa APX400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger225
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4942} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trine S.

Nydelig bilde, som absolutt ble bedre etter justeringer. Spesielt at du fikk gjort øyepartiet klarere.

;-)Trine
Carsten A.

Enig!

MVH CA
Hans- Georg S.

Flott barneportrett, likte den forrige bedre.
Mats N.

Enig med HGS rakt av.
Are S.

Okay. 2-2 så langt, uten at noen har sagt _hvorfor_ de foretrekker det ene eller andre. Selv likte jeg best den nye utgaven.
Carsten A.

Utgaven her er bedre enn den forrige, årsaken til min vurdering er å finne i min kommentar til den versjonen. Men etter å ha lest også denne versjonen inn i PS, ser jeg likevel at kurveverktøyet antakelig er brukt noe annerledes enn jeg hadde tenkt meg. De lyse mellomtonene er etter min mening blitt noe for lyse.

En annen sak er at jeg ikke ser noen egentlig Hasselblad-kvalitet i bildet som vist. Det er bl.a. ganske svakt mht. skarphet, og toneskalaen virker merkelig begrenset. Som vist kunne det ha vært gjort bedre med småbild. Muligens har digitaliseringsmetoden skapt vanskeligheter, eventuelt er det originale scannet editert fram og tilbake på en måte det ikke har hatt godt av. Negativet fortjener antakelig å bli scannet direkte!
MVH CA
Are S.

Du er definitivt inne på noe her, CA. Tror det er først og fremst kombinasjonen av dårlig scanner og dårlig digital bildebehandling som er årsaken. Takker for din innsikt på disse områdene. Objektivet som er brukt var riktignok gammelt, men 100% strøkent og sylskarpt. Er bildet uskarpt, skyldes det nok først og fremst en urolig gutt og en stresset fotograf, samt digitale fiksfakserier. *sukk* Foretrekker godt gammelt mørkeromsarbeid, jeg.
Hans- Georg S.

Årsaken til at jeg synes det forrige var bedre, skyldes at de lyse partiene er blitt lysere i denne versonen, (ikke direkte utbrent). Dette gjør det vanskligere å skille detaljer i disse partiene, spesielt rundt ''panna/luggen''. Dette er jo også et ''rolig'' portrett av en unge, derfor synes jeg at gråtoneskalaen passer best å være ''rolig'
Carsten A.

Jeg tror HGS og jeg har omtrent samme innvendig her mht. de lyse mellomtonene. Godt gammelt mørkeromsarbeid er bra - men neppe noen lager bilder av utstillingskvalitet første gang der heller. Som alt annet krever digital billedbehandling øvelse og innsikt, men den som har øvelse og innsikt fra mørkerommet, kommer lettere fram til gode resultater enn andre - vedk. har da i det minste greie på hva kvalitet er og hvordan det ser ut. Mange har jo ikke peiling på dette i det hele tatt.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu