Kveldstemning II
Bildet er tatt like før det ble kveld og mørkt. Solen var på tur ned og fant et lite hull i skydekket. Fyrtårnet i bakgrunnen står på Sagøya.
Bildet inngår i albumet Kveldsstemning i Lofoten - Bilder tatt under ulikt lys og farger like før solen går ned. Ingen farger er endret, bare litt USM for å skarpe de opp.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-03 14:08:32
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242250} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Ole-Kristian T.

Hei Bergliot! Dette var vakkert! Majestetiske fjell med et vann og et naust vi skimter i forgrunnen, og så lyset og fargene bakover, med fyrtårnet perfekt plassert. Det er pent i Lofoten ja..:)
Monika Frisvold V.

Hei Bergliot..

Nydelig stemningsbilde av vakre Lofoten..
Flott komp, fint lys og fyrlykta gir dybde med at en fester blikket...inn mot lyset....God helg :) mvh monika
Aina Helene O.

Heisann Bergliot:)
Dette var et meget vakkert stemningsbilde med nydelige farger.
Liker det:)

MVH
Aina Helene
Avsluttet .

Nydelig stemning og flotte farger.
Et bilde man kan nyte.
Hilsen Tone!
Rune S.

Nydelige landskapsbilde i flott lys. Fin komposisjon med flotte farger. Mektig og flott natur. Fyrtårn synes jeg alltid gjør seg bra på bilder. Fint hvordan det står i siluett. Meget seværdig med en rogivende fin stemning.

Mvh
Rune S
Bergliot E.

Stoor takk til dere som har vært innom bildet mitt:)

Bergliot:)
Torbjørn K.

Flott himmel og landskap, men jeg synes det skorter litt på komposisjonen her. Forgrunnen blir for mørk og det blir vanskelig å se huset til høyre, som kanskje er plassert litt for langt mot kanten av bildet. Jeg tror du ville kommet bedre ut med en lysere forgrunn, eller en enda mørkere bakgrunn slik at bildet i større grad hadde blitt en silhuett. Nå blir det noe litt midt i mellom. Bortsett fra huset, så er høyre side relativt tom, og bildet blir da litt ubalansert. Jeg tror derfor jeg ville kuttet 5-6-7cm til høyre.

Torbjørn
Knut H.

Hei Bergliot.
Stemningsfullt bilde med gode kontraster.
Fargetonene i himmelranden er varme
og gode samt skyenes formasjon lager
liv i horisonten.V2 fremmer roen og
kveldstemningen over bilde ditt.
Mvh Knut
Anne-Lise S.

Bygningen er med å skape dybde i bildet, men siden det er så mørk forgrunn, foretrekker jeg V2 uten sjøbua. Lekre farger, og fin stemning over motivet.

Anne-Lise
Bergliot E.

Takk til Torbjørn, Knut og Anne-Lise for kommentarer og tips. Har lagt ut en ny versjon jeg håper har en bedre komposisjon.

Bergliot:)
Avsluttet .

He på mange måter misunner jeg dere som bor i denne naturen,

Flott stemningsbildet, spennede skyer og du har tatt bildet i riktig øyeblikk der den går bak skyen.
Flott..

Rune
Brita Helen E.

Hei!
En flott og vakker kveldsstemning du viser her. Bra komposisjon.
Falt spesielt for kontrasten mellom det mørke lyset som såvidt lyser opp huset og landskapet her,mens himmelen nesten står i brann bak.
Begge versjonene var flotte. Synes ikke bildet ble for mørkt på min skjerm,,, hmm,så jeg tror jeg foretrekker v1 jeg! :)

Mvh Brita...
Odd Tore S.

Pent motiv, stemningsfullt, men litt tungt på labben slik jeg ser det.
Litt vanskelig å forklare, kanskje er det kontrasten som er vel høy, kombinasjonen av mørkt og hvitflekket fjell mot solnedgang med mye grått i seg. Elle kanskje er det jeg som trenger litt kalibrering?
Jeg synes utsnittet i v1 er OK, fordi der avsluttes fjorden mot høyre.
Odd Tore
Andreas S.

Heisann

Her var det stemningsfullt! Flott komposisjon og utsnittet i v2 ble best i mine øyne. Pent!

Mvh. Andreas D.
Fred S.

Nåja, Bergliot; jeg har nok sett Lofoten mer spennende gjengitt en dette. Ser du har fått en hang til svært fargesterke, nesten glorete himler; synes det er en liten avsporing jeg, ikke minst sammenlignet med bildene dine slik jeg husker dem fra den forrige perioden din her inne
Glorete himmel er nevnt; pen nok, men for lettvint. Resten blir for mørkt, og jeg savner en mer bevisst komp i bildet, det hele virker litt tilfeldig; husene helt nede i kanten, f.eks., og likedan den tunge, klumpete formen på fjellet på høyre side som balanserer dårlig mot venstre side.

vh fred
Bergliot E.

Heisann,
Takk til alle som har lagt igjen noen ord her.

Rune,
Ja du kan vel misunne de som bor i Lofoten akkurat som jeg og mange andre misunner naturen lagt borte herfra. Sånn er det vel ofte.

Odd Tore,
Mulig skjermen din viser mere grått en det som faktisk er, men bildet er tatt akkurat idet solen er på tur ned, hele himmelen er kledt med mørke tunge skyer, bortsett fra det lille solgløttet du ser her på bildet. Så det er ikke så rart at deler i bildet er mørkt. Det var sånn i virkeligheten også. Det var kontrastene jeg falt for her da jeg tok meg tid til å forevige øyeblikket.

Fred,
Bildet er nok ikke av det mest spennende fra Lofoten, men nå hadde jeg nu heller ikke det som mål da jeg tok bildet. Ble fasinert av kontrastene fra en svart tung gråværsdag og til dette lille solgløttet som åpenbarte seg like før solen gikk ned. Alle har vi hver vår smak og for noen blir nok dette bildet kjedelig. Sånn er det bare.
Du nevner at jeg har en avsporing fra mine tidligere bilder fra min første aktive periode her på dotten. Nå har ikke jeg lagt opp til å jobbe innenfor et spesiellt spor så jeg skjønner ikke helt hva du mener her. Vært interessant å vite hva du tenkte på. Er bl.a. blitt veldig fasinert av tåkebilder, netopp med å studere mange av dine fantastiske bilder.
Videre ang mine ''svært fargesterke og glorete himler''....enig dær. Her nord har vi et ekstremt skifte av farge både sommers og vinterstid. Fargene varierer fra minutt til minutt, spesielt ved solnedgang og i blåtimen. Sistnevnte er så ekstrem blå like før det blir bekmørkt at man fort kan tro at bildet jukser, men du skal vite at jeg har ikke lagt på en eneste farge for å få de mere fargete enn de virkelig var da jeg tok bildet. Jeg har som prinsipp å ikke endre på fargene uten å informere om det under bildeteksten.
Prøver å lære av både deg og andre her på foto.no. Det er det som er mitt mål og ønske for min aktivitet her. Ærlige konstruktive tilbakemeldinger setter jeg veldig stor pris på. Så takk for din ærlighet Fred! Hyggelig at også du stakk innom her.

Ha en fin kveld alle sammen.

Nå skal jeg ut å se om månefar er ''stått'' opp:)

Bergliot:)



Kristian S.

Hei, Bergliot!

Flott bilde du leverer her! Nydelig kveldstemning med fine farger! Selv om begge versjonene er bra, likte jeg spesielt kompen i v 2 best.
Ps. Skulle gjerne sett mange av bildene dine i litt større format :)

Mvh Kristian
Bergliot E.

Takk Kristian for at du stakk innom et av mine bilder. Hyggelig.
Jeg kjører på max størrelse med quality 100. Ingen problem å gå ned på quality men jeg har nu valgt å ikke gjøre det på de fleste bildene.

Bergliot:)
Ole E.

Nydelig bilde. Særlig himmelen. Skulle ønske at det var mer detaljer i landskapet. Finnes flere strategier for dette med å øke motivkontrast, f.eks. graderte filtre eller bracketing av eksponeringer som i etterbehandlingen kombineres.
Bergliot E.

Takker så mye Ole for ditt engasjement her. Vært spennende og sett hvilke effekt dine forslag ble på bildet. Jeg er ikke så drevet i PS og har aldri prøvd det du foreslår her. Men takk for tipsene.

Bergliot:)
Ole E.

Her er en god tutorial som viser hvordan du går frem for å kombinere 2 eksponeringer, for å få gode detaljer i både høylys og skyggeområder: http://www.luminous-landscape.com/tutorials/digital-blending.shtml

Og her er en liten innføring i bruk av graderte gråfilter. http://members.aol.com/kevinoneil/nd.html
Bergliot E.

Tusen takk Ole for at du gav fra deg linkene til interessant læring. Trenger visst å lære litt på dette felt.

Bergliot:)
Bjorn F.

Hei Bergliot.
Lekkert lys som skaper en drømmende og fin stemning. Lyset oppe hos dere i nord er helt spesiellt synns jeg. Har vært to turer i Lofoten ,og lyset og naturen der har fanget mitt hjerte og ikke minst menneskene som bor der.
Hilsen Bjørn.
Bergliot E.

Så hyggelig Bjørn at du stakk innom et av mine gamle bilder. Bra å hør at du liker Lofoten og menneskene her. Lyset her er fantastisk hvis man tar seg tid å studere dets mangfold i variasjoner iløpet av en periode. Ofte merker man det først når man begynner å ta foto, iallefall for oss som er vant til det og bor her. Så du må bare kom flere ganger til Lofoten.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu