Myrsnipe I
Mitt første bilde av myrsnipen.
Godt fornøyd.
Utstyr
  • Canon 1D mk.II
  • Canon 300mm f/2.8L
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_337333} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Jarle L.

Hei
Eit fint artsbilde. Likte særleg kontrasten mellom fuglen og det blå vatnet.
mvh Jarle
Tommy S.

Heisann

Veldig flott og detaljrikt bilde av en art vi ikke ser så alt for ofte her inne.
Veldig friske fine farger og et fint miljø.
Kunne kanskje kuttet litt i bunn.
Ellers helt perfekt.

Tommy S
Bjørn F.

Fint bilde av myrsnipa,skarpt og med en fin fotovinkel. Ville kanskje kuttet litt nederst på bildet ved den lyse steinen? Ser ut som den har mat i nebbet også..
Flott foto.
Mvh Bjørn
Marcus V.

Hei, og takk for fine tilbakemeldinger!

Jarle: Likte fargene i vannet veldig godt jeg også, hehe.

Tommy: Nei, vi ser den nok ikke så alt for ofte her inne, men det skal det bli en slutt på nå. Har massevis av gode bilder i arkivet, dette var ett av de dårligste, hehe! Høye forventninger til meg fremover nå sikkert, men jeg får vel bare leve opp da!

Kunne kuttet litt i bunn ja. Dette er originalt utsnitt, med 300mm'en var jeg vel 4-5 meter unna vil jeg tro. Hadde den nærmere enn 2 senere, men da ble det jo selvfølgelig ikke særlig mye bilder, når nærgrensen på 300'en er 3 meter. Ikke ofte man opplever at fuglene er såpass nærmt. Men det gjelder å ha tålmodighet, så kommer de til slutt!

Vi preikes, og flere bilder kommer - jeg lover!
Marcus V.

Bjørn: Du smøg deg inn rett foran kommentaren min, hehe. Enig i at fotovinkelen er brukbar her. Lå på magen med kameraet plantet godt ned i sanden. At den har mat i nebbet skal du ikke se bort ifra. Jeg fikk ikke det med meg når jeg lå der, de er jo enestående raske disse små krypene. Så slike detaljer får jeg ikke med meg, men det kan godt hende at du har riktig ja.

Hyggelig å høre at du likte bildet mitt!
Simon Iden B.

Syntes det var et fint bilde av myrsnipen. Liker lyset og skarpheten i bildet. Enig i kutt i bunn, da jeg syntes høyre hjørne er litt forstyrrende.
Godt Jobba!
Terje A.

Hei Marcus.
Flott bilde. Fint du skriver innstillinger. Blir bra skarpt når du kan bruke F2.8 og kommer ned i 1/2500 sek. Fuglen er tydelig og blå farge rundt gjør susen syns jeg.
Hilsen Terje
Marcus V.

Takk for kommentarer! Jaggu mange som ville kommentere her merker jeg! Gått drøye 1 time siden jeg la bildet ut, og allerede 5 som har kommentert. Det lover godt!

Terje: Joda, blir bra skarpt selv på full blender med dette objektivet vettu. Sylskarpt helt fra f/2.8, og faktisk ikke så stor forbedring på f/4 heller, selv om den er tilstede. 1/2500s hadde jeg ærlig talt ikke trengt her. Jeg kjørte ISO 400, som sikkert ikke var så lurt det heller, men det er såpass lite støy på mk.II'en med ISO 400 at det ikke spiller så stor rolle uansett. Liker den begrensede dybdeskarpheten, men hvis fuglen kommer nærme nok kan valget av så stor blender ødelegge bildet totalt. f/4 og 1/1250 hadde helt sikkert vært en bedre løsning i enkelte tilfeller, men her liker jeg den begrensede dybdeskarpheten - samtidig som hele fuglen er gjengitt skarpt.

Som sagt - dette er LANGT fra optimalt. Flere (og forhåpentligvis) bedre bilder kommer i de følgende dagene!
Kjell Arne Ø.

Fint bilde av myrsnipa i sitt rette element.
God komposisjon og en flott skarphet :)

kjell Arne
Christoffer M.

Bra dette Marcus. Fine farger og god skarphet, men jeg tror ikke bildet hadde hatt vondt av en liten crop. Synes også at steinene nede til høyre er noe forstyrrende.
Marcus V.

Takker for kommentarer igjen!

Meyer: Kunne ha prøvd meg på en "crop" som du kaller det.Grunnen til at jeg la ut dette var nettopp fordi jeg fikk med litt miljø. Og jeg synes det blir feil å bare legge ut KUN rene artsportretter, noe miljø må være med også. Og hvis jeg skulle ha beskjært dette hardt ville det aldri nådd opp mht. teknisk billedkvalitet sammenlignet med bildene jeg fikk på 3 meters avstand med 546mm effektiv brennvidde (konverter og cropfaktor i huset).

Bare vent dere... Bare vent.
Leif Egil H.

Hei Marcus

Synes dette var et fint bilde.
Grei skarphet.
Fin vinkel
Flott lys, bra miljø.
Så selv noen slike sist jeg var ute, men på 20m.
Gleder meg til fortsettelsen.

Marcus V.

Takk for det Leif!

Hyggelig å høre at du likte bildet. Dette er en ungfugl, og den er usannsynlig liten - ihvertfall i mine øyne. Dette var første gangen jeg så den - den er jo jaggu ikke større enn en grønnfink! Med 300mm brennvidde kan du bare glemme et godt portrett på 20m avstand - men miljøbilder som dette er jo også bra å ha i porteføljen synes jeg.

Fortsettelse følger, neste bilde (av totalt rundt 10-15) kommer om 1 minutt. Følg med! Hehe.
jarl kjetil j.

Bra miljøbilde med grei skarphet. Støtter cropforslag i bunnen.
anders s.

god dag marcus
synes dette ble et pent bilde
likte godt miljøet med friske fine farger
lite dybdeskarphet gjør til at du fremhever fuglen bra,men her skulle du ha brukt litt mer dof,for skarpheten sitter for det meste på kroppen,og ikke godt nok på hodet til fuglen.
klistrer på 40 poeng her
mvh anders
Marcus V.

Takk for din vurdering Anders.

Det du sier om DOF er feil. Joda, fokus er plassert på fuglen (og ikke hodet spesifikt), men hodet er godt innenfor skarphetsplanet, så uskarpheter i hoderegionen finnes ikke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu