Madrugada
Bør betraktes i fullskjerm.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF NIKKOR 50mm 1:1.8D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/11
  • Lukker4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1086
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198924} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Ivar B.
Ja, hva skal man si! Legger ikke skjul på at du er en av mine store inspiratorer i landskapsfotografi. Herlig lys, herlig komposisjon, herlig stemning. Det oser stillhet , ro og kveldstemning av dette bildet. Mvh Ivar
Steinulf L.
Dette var en perle. Nydelige fargetoner,fint lys og flott detaljrikdom i steinen.
Gaute B.
En ren nytelse for øyet.
Inger Anne Maritsdotter V.
Eit imponerende bra bilde, særlig flott speilingen av steinen,
nydelige blåtonar og passe lang lukkertid.
Kortid er det tatt og kva fargetemperatur brukte du?

Mvh Inger Anne
Sondre S.
Dette var bare helt utrolig bra.. Vann kan være bakgrunn for fantastiske bilder, og her har du fanget et med glans. Både symmetri, skarphet og farger faller i smak hos meg.. (:

SSS
Ole E.
Hjertelig takk for hyggelige kommentarer!

Inger Anne: Bildet er tatt ved midtnatt, som er ca. 1 time etter solen har begynt å gå ned. Jeg skyter i råfilformatet, så jeg bryr meg ikke så mye om hvitbalansen. Auto WB treffer som oftest rett, gjør den ikke det er det lett å justere dette i etterkant. Fargetemperaturen er vel her ca. 7000 kelvin.


Er det forresten noen som har et godt forslag til tittel? :-)
Inger Anne Maritsdotter V.
Takk for nyttig info!

Bildet har en fredfull, harmonisk, stillferdig stemning over seg.......

hva med harmony...el. på norsk....harmoni.......

du finner nok på noe, og det kommer sikkert flere forslag.

Mvh Inger Anne
Tone A.
Hei Ole
Dette bildet såg eg på i natt, men då var eg for trøtt til å skriva. Her har du verkeleg fanga blåtimen på sitt vakraste med blåtonar i ulike tonar. Og med siste rest av solnedgangen som bryt med sine orangetonar
Bildet er svært vakkert med sine lekre blåtonar og stilla oser frå bildet. Her er det fred og forgrunnen med sine litt mørkare blåtonar i vatnet i kanten nederst gjentek seg i bakgrunnen. Flott bruk av lukkartid med den stille sjøen som har lyse blåtonar og spegling av desse spesielle skyene som har lege over sjøen dei siste nettene.
Steinen med sin litt ruglete struktur og trekanta form er ein flott kontrast med sine trekantformer og spegling. Allikevel går noko av dette ruglete og trekanta igjen i fjellet i midten. Ein skimtar såvidt dei mjuke formene på fjellet bakover. Den lyse horisontlinja i sjøen skaper ei fin deling i bildet. Og hommelen med sine mjuke blåtona linjer over det orangetona feltet gir ei mjuk kjensle til bildet. Flott komponert, sjø, steinar og blåtimener du ekspert på.
Også eg tenkte på noko med harmoni, dvs blå harmoni, midtsommarnatts drøm, blå symfoni eller stillhetens harmoni.
:) Tone
Anne-Lise S.
Dette bildet treffer midt i sjela! Rolig og harmonisk. Nydelig flyt. Deilige farger. Flott geometrisk gjentakelse i stein, speilbilde og fjellet bakenfor. På sørlandsk ville vi ha sagt: Et rimelig bra bilde. :-)

Anne-Lise
Torbjørn K.
Dette var virkelig bra. Veldig spesielt og annerledes landskapsbilde, men med en veldig kraftfull komposisjon. Fargene er mettede og kraftige og fungerer bra her, men de er helt på grensen til det som nærmer seg overdrevet. Det enkle er ofte det beste, og det beviser du bra her.

Torbjørn
Nina C. K.
Dette var et fantastisk flott bilde. Det fanger oppmerksomheten i lite format, og forsterker bare opplevelsen når man går det nærmere etter i sømmene. Du har fått til en enormt spennenede romfølelse, og lyset og fargene er bare nydelig.

Jeg har følgende forslag til tittel:

- En rom-odyssé
- Rock in space
- Blått terningkast
- Skjær i sjøen
- Mellom himmel og jord

Hilsen Nina
Tom B.
Sukk.
For fint til å bli kalt en klisje.
Hat off.
TomB.
Ketil M.
Knall lekkert
Anne-Lise S.
Her er jeg tilbake igjen! Måtte bare studère bildet enda nærmere, og nå har jeg sitti her og sett på det i nesten ti minutter... Da jeg kikket på det tidligere, falt jeg pladask; det var en nytelse for øyet. Det er det fortsatt, men nå som jeg viiiirkelig har studert det nøye, ser jeg at det på sett og vis har farger som får det til å virke noe manipulert; det kan nesten se ut til at det er du som har plassert ''steinen'' der den ligger... Hva sier du? Har du manipulert oss alle? ;-) Fortsatt svært lekkert bilde, men det er noe med fargene som gjør at...

Anne-Lise
Ole E.
Tusen takk for nye kommentarer, og gode forslag til tittel!

Anne-Lise: Bildet er på ingen måte manipulert. Jeg skjønner ikke helt hva som får deg til å tro det.
Erlend M.
Du lurer ikke meg - bildet er manipulert! Ikke desto mindre et svært fint bilde.
Andreas L.
Her har det klaffet! Masse harmoni og en utrolig refleksjon i vannet. Trekant komposisjon, går igjen i trekanten i fjellet i bakgrunnen. Midtstilt komposisjon. Et mesterverk! Et sjeldent bilde, disse vil jeg se mer av :)

-Andreas
Ole E.
Jeg har sett litt på bildet, og begynner å få en forståelse for hvorfor noen tror bildet er manipulert. For det første, skaper disen en illusjon av at steinen ligger i et annet plan enn resten av bildet, det rolige vannet forsterker kanskje den fornemmelsen. For det andre, har jeg jobbet litt med å få frem struktur i steinen. Bildet er altså IKKE manipulert!
Ketil K.
Kontrasten sten-bakgrunn blir så stor at det ser ut som om stenen blir slynget mot seeren. Hvorfor skulle dette være manipulert? God komposisjon der hakket i åsen er fint plassert i forhold til stenen og gir formrepetisjon. Meget delikat!
Avsluttet .
Hei Ole

Dette er noe av det bedre jeg har satt mine øyne på.

Veldig bra sett, dette kaller jeg dyktighet og veldig god fotografering.

SVÆRT SVÆRT BRA !!!!!

Svenn
Avsluttet .
Fin ro over bildet, og flotte blåtoner. Ekstra stjerne i margen for nydelig himmel. Godt arbeid!

--
Bjørnar Hauge
Stig Børre E.
Hei Ole!
Her er det bare å ta av seg hatten/tupéen,capsen eller eventuellt annet hodeplagg og bøye seg i støvet. Dette er et utrolig bra bilde på alle mulige måter. Først og fremst utrolig godt komponert, i tillegg er toner og farger meget bra. Du har en helt fantastisk samling naturbilder - men dette er i mine øyne det aller beste. Et bilde jeg vil huske lenge. Nydelig.

StigB
Ole E.
Takk for enda fler kommentarer, og jeg vil også takke de som har anbefalt bildet!

God sommer til alle!
Odd Tore S.
Utspekulert komposisjon, og med det mener jeg noe meget positivt:
Godt gjennomtenkt, elementene godt utnyttet og vel plassert.
Ser ingen grunn til å gå i mer detalj, bildet i seg selv viser at du vet hva du gjør, og da trenger ikke jeg forklare deg det enda en gang.
Odd Tore
Ole-Petter H.
wow
Anette G.
Utrolig bra! Du er herved bokmerket :-)
Espen A. I.
Herregud, dette var utrolig stilig og godt sett.

Du er meget flink til å utnytte flater, lys og geometri her.

mvh Espen
Avsluttet .
'Troll-dom''. You've got what it takes, the magic! ;-)
Inger-Lise S.
Aldeles nydelig bilde! Du har valgt en topp komposisjon av et meget bra motiv. Og fargene: En nytelse. Dette er et bilde som skiller seg ut.Jeg skulle likt å se dette digert på veggen:)

Mvh Inger-Lise
Ole E.
Takk til dere siste også.
Lars-Anders M.
Meget bra. Stå på.
Tom B.
Bildet er fremdeles bra, men jeg hadde nok vært litt mer imponert dersom det var ''manipulert'' og ikke bare ''tatt''.

TomB.
Peter W.
Mycket stämingsfull bild som fångar ögat direkt. Härliga färger och snyggt komponerat!

Mvh Peter
Stine J.
Hei

Nydelig naturbilde med vakker stemning. Steinen i forgrunnen som speiler seg i vannet lager fin dybde, farger og toner er topp. Veldig bra!

mvh Stine
Marcus B.
Oj oj vilken bild, verkligen otroligt fin på alla sätt. Det är bara att gratulera.

Mvh
/marcus
Hans Henrik F.
Det er ikke så mye mer å si her, men jeg vil bare tilføye at det er sjelden jeg har sett så vellykket midtstilling i et bilde og slik geometri i naturlige objekter av denne typen i flere dimensjoner. Rett og slett fantastisk !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu